COVID-19 / Coronacrisis

2020 Is toch wel het memorabele jaar van de Coronacrisis geworden. Iedereen heeft daarmee te maken gekregen. Dit heeft bij veel mensen grote onzekerheid veroorzaakt ten aanzien van hun baanbehoud en hun inkomen. Vooral de reisbranche en de horeca zijn hierdoor enorm getroffen.

Ook Appartement Mariandl heeft met de gevolgen hiervan te maken gekregen. Onze gasten zijn onzeker geworden en er hebben zelfs gasten geannuleerd omdat ze vooraf de gevreesde besmetting hebben opgelopen.   

Een fijne en geruststellende bijkomstigheid is wel dat Appartement Mariandl zich niet in een druk woongebied bevindt, maar ruim boven- en buiten het intensieve dorpsgebeuren op een vlak bergplateau. Als je dat niet wilt, hoef je hier geen- of nauwelijks andere mensen tegen te komen waardoor je in Appartement Mariandl geen besmettingsgevaar loopt.

Actuele informatie

Appartement Mariandl wordt van elke wijziging in de (Oostenrijkse) Corona maatregelen door onze overkoepelende VVV organisatie (Ferien Region Hohe Salve-Kitzbüheler Alpen) per E-mail op de hoogte gebracht. Daarnaast is Marianna Tirolerin en luistert ze dagelijks naar de Tiroolse nieuwsberichten. Ook pluist ze regelmatig het internet af op wijzigingen. Onze informatie is doorlopend actueel.

Zodra er belangrijke veranderingen ontstaan in de situatie brengen wij onze gasten daarvan direct persoonlijk op de hoogte.

Corona beleid VVV

De Feriënregion Hohe Salve-Kitzbüheler Alpen heeft speciaal Coronabeleid ontwikkeld voor alle Gastronomie bedrijven. Met hun mailbericht van 3 april 2020 garandeert de Feriënregion onder meer dat u tot één week voor uw vertrek, uw vakantie kosteloos kunt omboeken. U kunt dit ook nalezen via de volgende links:

mail d.d. 31-07-2020
Sicher in die Wintersaison!
en
Aktuelle Informationen zur SkiWelt Wintersaison 2020-21

Aanvullende zekerheden van Appartement Mariandl

Wij vinden het VVV beleid echter onvoldoende en willen onze gasten in Appartement Mariandl meer zekerheid bieden.

  • Daarom garanderen wij dat al uw reserveringskosten gewoon worden terugbetaald indien u door overheidsmaatregelen (te denken valt aan nieuwe Corona maatregelen of andere reisbeperkingen), Duitsland niet door mag reizen of Oostenrijk niet in mag en hierdoor uw verblijf niet door kan (mag) gaan.
  • Daarnaast verrekenen wij uw verblijfskosten naar verhouding van de genoten dagen, indien u door coronamaatregelen van overheidswege, uw vakantie vroegtijdig zou moeten beëindigen.

U kunt dit nalezen in onze Algemene Voorwaarden die u op onze website kunt vinden onder: Algemene voorwaarden

De actuele situatie in de praktijk vanuit onze eigen waarneming

  • Onderweg reizend merk je geen bijzonderheden;
  • Stop je ergens bij een Raststätte langs de snelweg, of elders in een dorpje, dan is bij het betreden van een openbare ruimte een mondkapje verplicht. In Duitsland is dat ingeburgerd en de normaalste zaak van de wereld. Men wijst je erop als je ergens zonder mondkapje binnen komt. Buiten op terrasjes en aan een tafeltje zittend, mag het mondkapje af. Ga je even naar het toilet, dan moet het mondkapje weer op. En aan een tafeltje tijdens de consumptie mag het mondkapje uiteraard ook af. Je zult zien dat dit heel consequent en gedisciplineerd wordt gehanteerd;
  • Dit verschilt niet met de voorschriften in Oostenrijk.
  • De verplichte afstand tot andere mensen is in Oostenrijk 1 meter. Dat geldt ook in de rij bij de kassa.
  • Voorlopig tot half december is de gehele gastronomie gesloten voor toeristen (Restaurants, hotels, pensions en appartementen). Ook zijn, voorlopig tot half december, alle ski aangelegenheden gesloten (liften, pistes enz.).

Het naleven van de maatregelen en het zoveel mogelijk tegengaan van het besmettingsgevaar is een persoonlijke verantwoordelijkheid. Mondkapjes zijn in voldoende mate te koop in supermarkten, bouwmarkten en bij tankstations.

Mochten de maatregelen tijdens uw verblijf aangepast worden, dan zullen wij u daar persoonlijk van op de hoogte brengen.

© 2020 Appartement Mariandl. Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend.
De algemene voorwaarden van Appartement Mariandl zijn van toepassing.