Meest gestelde vragen

 • Hebben we voor de reis een vignet nodig?
  Nee. Sinds 1 december 2019 is de Wet in Tirol zodanig veranderd dat je vanaf München komend, via Kufstein over de A12 zonder vignet mag doorrijden tot de afslag Kufstein Süd. Vanaf hier kun je de laatste tien minuten binnendoor over de B171 naar Wörgl en dan richting Brixental naar Hopfgarten. Maar pas op in de bebouwde kom van de dorpjes, want daar mag je soms maximaal maar 40 km/h en er wordt overal naarstig geflitst. Sowieso oppassen in bebouwde kommen, want ook op andere routes staan veel van die nare kastjes.

  Ben je van plan om tijdens uw verblijf gebruik te maken van snelwegen dan kunt u toch een vignet kopen. Bij vrijwel alle tankstations vanaf München zijn deze te koop. Maar u kunt ook een digitaal vignet per internet aanvragen (2 uur service: of bij de ANWB.
 • Is er camera bewaking?
  Daar wordt wel aan gewerkt. Onze directe overbuurman aan de Lindrainweg is een zakenman (google op Anton Pletzer). Zijn huis en de directe omgeving (dus ook onze carport en de toerit) vallen binnen het gezichtsveld van zijn bewakingscamera’s.

  Boven, langs de Lindrainweg, zijn uitsluitend privé parkeerplaatsen. Voor overige bezoekers is er altijd een parkeerprobleem en die pikken soms onze privé parkeerplaatsen in. Om te kunnen controleren of onze overdekte parkeerplaats altijd vrij is, hebben wij reeds een afsluitbare parkeerpaal aangebracht en komt er in onze carport camera signalering.
 • Waar kan ik in de winter mijn ski’s opbergen?
  Voor ieders gemak hangen er in onze carport, boven bij de Lindrainweg, haken waar u uw ski’s in kunt hangen. Dan hoeft u deze niet steeds mee naar beneden en naar boven mee te nemen. Diefstal hebben wij nog nooit meegemaakt. Maar beneden, rechts naast onze eigen entree deur, is een deur die leidt naar de stookruimte. In het verwarmde gangetje kunt u ze ook ophangen aan ons ski-rek. U kunt hier ook uw skischoenen in de kunststof opvangbakken laten ontdooien, uitdruipen en drogen.
 • Is er Wifi in het appartement?
  Ja, er is WLAN, maar normaliter is deze niet actief. Vandaag de dag heeft vrijwel iedereen vrij internet via zijn mobiele telefoon. Wilt u toch van onze (gratis) dienst gebruik maken, laat dat dan even weten, dan krijgt u de inlogcode.
 • Moeten wij zelf beddengoed, hand- en theedoeken enz. meenemen?
  Nee; wij proberen het onze gasten zo makkelijk mogelijk te maken. U hoeft dat niet allemaal mee te slepen. De bedden zijn schoon opgemaakt, hand- en theedoeken liggen in het open kastje, onder naast de koelkast en eventueel reserve beddengoed ligt in de middelste kast op de 2-persoons slaapkamer.
 • Moeten we zelf kookspecerijen en dergelijke meenemen?
  Wat ons betreft niet. In de tweede lade, rechts naast de spoelbak in de keuken, staan specerijen die je normaliter nodig hebt. In het kastje boven het aanrecht staan suiker, zout, koffie, thee en andere zaken. U kunt daar gewoon gebruik van maken. En als u geluk heeft, ligt er in de koelkast mayonaise en mosterd e.d. Wij zien het niet als een bezwaar als u iets aanvult als het op is.
 • Is er een bakoven aanwezig om broodjes op te warmen?
  Ja… lekker toch?
  Koop een paar van die heerlijke Kaiserbroodjes (Semmeln) en warm deze elke ochtend even lekker knapperig op in onze simpel te bedienen bakoven. Rechterknop op het standje “boven- en onder warmte” en de linker knop op 150 graden. 10 minuutjes wachten en klaar zijn je geurend-warme broodjes.

© 2023 Appartement Mariandl. Aan deze website kunnen geen rechten ontleend worden.
De Algemene voorwaarden van Appartement Mariandl zijn van kracht.