Huisregels

Met het boeken van appartement Mariandl aanvaard u deze huisregels.

 • Sleutels en code
  Het setje huissleutels kunt u bij aankomst vinden in het sleutelkluisje (nr.1) rechts in de carport. Uit oogpunt van veiligheid (bereikbaarheid in geval van calamiteiten) moeten deze sleutels tijdens uw afwezigheid of bij uw vertrek weer in het sleutelkluisje worden opgeborgen. Vergeet niet de codewieltjes weer te verdraaien.
 • Maximaal aantal personen
  U mag het huis niet bewonen anders dan met het overeen gekomen aantal personen. Wij hebben geen vergunning voor meer personen. De VVV-controleur, de buren, onze familie ter plaatse, de schoonmaakster en de eindcontroleur zien hierop toe.
 • Roken en huisdieren niet toegestaan
  Roken in huis en huisdieren zijn niet toegestaan. Bent u voornemens om buiten te roken; doe dan de ramen van de slaapkamers en de terrasdeur helemaal dicht en ga zo ver mogelijk weg staan. Rooklucht is voor niet-rokers smerig en zeer irritant en verdwijnt niet als u vertrekt. Het hele huis grondig poetsen en gordijnen wassen is de enige remedie. Daar rekent de schoonmaakster 5 uren voor en kost derhalve €75,00.
 • Schade of incidenten
  Bij normaal gebruik van het huis, zijn er geen incidenten te verwachten, maar er kan zich altijd iets onverwachts voordoen, dat hebben we al meerdere keren meegemaakt. Neem dan contact met ons op, wellicht kunnen wij jullie helpen.

  Normale slijtage of breuk van servies en dergelijke kan altijd gebeuren. Geen paniek, maar a.u.b. wel even melden, dan kunnen wij weer tijdig voor vervanging zorgen.
 • Verwarming en water
  Verwarming (vloer) regelen wij voor u elektronisch vanuit Holland. U dient de beide thermostaten naast de woonkamerdeur steeds in dezelfde stand te laten staan, zelf hieraan draaien heeft voor u geen effect en wij kunnen er dan niets meer mee. U zit dan gegarandeerd in de kou.

  De (warmwater)boiler wordt eveneens op afstand elektronisch in- en uitgeschakeld. Zo ook de wasmachine, die kunt u niet gebruiken.
 • Televisie
  De bediening van de televisie (satelliet) gaat normaliter probleemloos, zolang u de aanwezige handleiding volgt. Het komt jammer genoeg regelmatig voor, dat gasten de TV niet meer op beeld kunnen krijgen. Tot nu toe omdat er op de verkeerde knopjes wordt gedrukt. Volg dus beslist de aanwezige handleiding.
 • Privé eigendommen
  De computer in de bureauhoek kunt u niet gebruiken. Dit is slechts een leeg dockingstation.

  Het schuurtje buiten is afgesloten. Er wordt van u niet verwacht dat u gaat hobbyen.

  Met slot en sleutel afgesloten kasten zijn privé. U wordt vriendelijk verzocht de aanwezige privéspullen te respecteren. Het gebruik van de aanwezige levensmiddelen (koffie, thee, suiker, specerijen, zepen, toiletpapier, enz.) behoort tot de uitrusting voor de gasten. Geen enkel bezwaar als u iets aanvult als het op is.
 • Geluidsoverlast
  In het gehele pand wonen vijf verschillende partijen. Door de vele betonnen muren en het holle trappenhuis is het nogal gehorig. Houd rekening met de omwonenden en hou alle geluidsniveau’s zo laag mogelijk. Zet u de terrasdeur open of zit u heerlijk op het terras, bedenk dan dat de hele omgeving u woordelijk kan volgen. De constructie van het terras met bovenbalkon werkt als een soort megafoon.

  In onze omgeving komen veel Nederlandse toeristen. Veel Oostenrijkers verstaan daardoor goed Nederlands. Houdt daar dus rekening mee.
 • Afval scheiden
  Huishoudelijk afval moet hier worden gescheiden. In de kast op het terras staan kratten voor glas, blik en papier. Verpakkingsmateriaal (plastic, melkpakken etc.) moet apart worden gehouden van het composteerbare afval. In het afvalkastje in de keuken is de achterste bak voor plastic en verpakkingsmateriaal, de voorste bak is voor composteerbaar afval (ook restafval). Dit restafval moet in een dichtgeknoopte pedaalemmerzak in de groene container op het terras worden gedaan. Papier en karton mogen op een schapje in de kast op het terras.
 • Bij uw vertrek
  1. Vergeet niet om de spullen die u op het terras heeft gebruikt weer op te ruimen.
  2. Het opruimen en schoonmaken van de keuken is de verantwoordelijkheid van de gast. Alle afwas moet weer schoon en terug op de plaats van herkomst.
  3. Al uw spullen weer uit de koelkast meenemen. Koelkast aan laten staan.
  4. De gebruikte handdoeken, theedoeken, vaatdoekjes, enz. graag over de rand van het ligbad hangen. U mag uw beddengoed ook afhalen en in de badkuip leggen, maar dat hoeft niet perse, want de schoonmaakster heeft als taak: stofzuigen, dweilen, sanitair schoonmaken, en bedden verschonen.
  5. Alle verlichting moet weer uit.
  6. Bij het definitief verlaten van het huis, moet u de kruk van de terrasdeur naar beneden drukken, de entreedeur op slot draaien. De centrale huisdeur niet! Het setje sleutels moet u boven weer in het sleutelkluisje opbergen en vergeet vooral niet om de codewieltjes te verdraaien. Als onze schoonmaakster, of onze volgende gasten, in de sleutelkluis geen sleutel aantreffen, moeten wij een reserve set laten komen en dat kost €50,00 die zal worden ingehouden op uw borg.

Met het boeken van appartement Mariandl aanvaard u deze huisregels.

© 2023 Appartement Mariandl. Aan deze website kunnen geen rechten ontleend worden.
De Algemene voorwaarden van Appartement Mariandl zijn van kracht.