Nuttige tips

 • Kitzbüheler Alpencard
  Appartement Mariandl is geregistreerd bij de toeristenorganisatie Ferien Region Kitzbüheler Alpen. Wij mogen elk van onze gasten een zogenoemde Kitzbüheler Alpen Card verstrekken. De Ferien Region organiseert tal van evenementen, excursies en uitgaansmogelijkheden waarbij u met gebruikmaking van deze kaart aanmerkelijke kortingen krijgt.

  Maak hier gebruik van. De kaarten liggen als stickervellen in het bakje dat aan het informatiebord in het halletje hangt. Trek de grote sticker er af, vouw hem dubbel en vul uw naam in. Plak de kleine stickertjes op uw meldezettel (Gästeblatt) en breng deze zo gauw mogelijk na aankomst in de grijze brievenbus aan het gemeentehuis, rechts naast de hoofdingang en voila: uw registratie is geregeld.

  Zie ook De “Kitzbüheler Alpen Card” voor meer informatie
 • Geld pinnen
  In Oostenrijk (maar ook in Duitsland) kent men sinds 2018 een nieuwe regeling bij het geld pinnen uit pin-automaten. Banken mogen in deze landen voor “pintransacties door niet eigen klanten” kosten in rekening brengen. Wij hebben prijzen gehoord die variëren tussen €1,95 en €8,25 per transactie, ongeacht het bedrag dat gepind wordt. Je moet er toch niet aan denken: even een tientje pinnen en dan €8,25 onkosten aftikken. Met pin betalen in winkels en horeca is wel gewoon kosteloos.
 • Vignettenplicht
  In Oostenrijk kent men vignettenplicht op alle snelwegen. Maar ons huis is over de snelweg (A12) zonder vignet bereikbaar. Sinds 2020 geldt namelijk vanaf de grensovergang Kufstein tot de afslag Kufstein Süd geen vignettenplicht meer. Neem dus de afslag Kufstein Süd en rij die laatste 10 minuten binnendoor over de Bundesstrasse (B171) via Wörgl naar Hopfgarten. Maar denk eraan: binnen de bebouwde kom van de dorpen, nergens harder dan 40 km/h, er staan op meerdere plaatsen van die gemene flitsers.
 • Goedkoop avondeten
  Wörgl is niet ver bij ons vandaan (10 minuten rijden). In het restaurant van Interspar kun je dagelijks (behalve op zaterdag) vanaf 16.00 tot 19.00 uur buffet eten voor de halve prijs (zogenaamd: Happy-Hour). Variërend vanaf circa €3,40 heb je al een warm keuze menu. Het is allemaal netjes, niet al te veel opsmuk, leuke keuze en zeker niet slecht. Let wel op de prijsaanduidingen boven de buffetten. Kijk maar eens op de website van de Interspar. Wij eten hier met enige regelmaat met vier personen samen voor €16,00. Toch leuk voor een zuunige Hollander!
 • Heerlijk dineren
  Tirol staat bekend om zijn goede keuken. Vaak stevige maaltijden (zogenaamde Hausmannskost). Bekend zijn de (Wiener) Schnitzels, de Tiroler Gröstl en de Kaiserschmarren. Maar er is uiteraard veel meer.

  Bekende restaurants zijn onder andere: Gasthof Oberbräu in Hopfgarten (1,2 km), Gasthof Leamwirt in Hopfgarten Penning (5,2 km), Gasthof Lendwirt in Westendorf Windau (6,2 km), Gasthof Stimmlach in Westendorf, nabij het middenstation (Boerderij met heerlijk uitzicht 9,8 km), Gasthof Dorferwirt in Dorf-Oberau, typisch Tirolerisch (12,4 km).
 • Wij horen uw mening
  Wij streven er naar om een zo goed mogelijke bijdrage te leveren aan de voor onze gasten belangrijkste weken van het jaar. Wij willen daarom steeds verder verbeteren, daar waar dat in ons vermogen ligt. Daarom zouden wij het fijn vinden om via de mail, via het gastenboek op onze website, of per Whats-app een kleine feed-back van u te mogen ontvangen met uw bevindingen, vooral verbeterpunten, maar ook de door u ervaren pluspunten horen wij graag.

© 2023 Appartement Mariandl. Aan deze website kunnen geen rechten ontleend worden.
De Algemene voorwaarden van Appartement Mariandl zijn van kracht.